Barst

Stoutmoedig met woelige creatieve geest. Hij kan er zelf niet van slapen. De barst in zijn voorhoofd is van het denken. Non-conformist. Totdat... krak. Een ideeënboekje of wit blad brengt soelaas. Bedenkingen krijgen vorm in taal, schilderijen.

Pedagogisch geschoold en bachelor leiding geven in de non-profit, opleiding boswachter, natuurgids, tekenacademie, veel theorie en veel praat.

13 jaar leerkracht lager onderwijs, 2 jaar coördinator in een Brussels dienstencentrum, 9 jaar in den bouw. Een leerschool met steeds meer daad in plaats van praat. Handen die spreken.

Als redactiemedewerker bij de plaatselijke KSA en KSA nationaal schreef hij de fratsen van Ernest en Marnix: 2 jongens die een dagboek bijhouden met een eigen kijk op hun wereld.

Als freelance lesgever bij De Bond van Grote en Jonge Gezinnen gaf hij les aan babysitters: creatief omgaan met kinderen, psychologie bij het jonge kind, filosoferen met kinderen.

Van kindsbeen af wilde hij iets vertellen, verhaal brengen aan anderen. Hij flirtte altijd met het podium, in de klas, als presentator, stand-up voor kleine kring, visueel acting, improvisatietheater, tentoonstelling van eigen werk.

Barst, ook wel Rombout, echtgenoot en trotse vader van twee pittige zonen: eigenzinnig, sensitief en verwonderd, gepokt en gemazeld door de stroom van het leven, een voeler, explosief. Rusteloos, handig en creatief. Alleen en in contact. Kortom: 'ne gewone mens, ge zou niet weten als ge niet wist wie em was'. - Barst