Diepte Improvisatie

Teambuilding voor bedrijven, organisaties, sociale voorzieningen,...

'Het leven is een spel.' Dat kan je met een zucht of met een sterke innerlijke motivatie zeggen. Spelen hebben we veelal geparkeerd of verleerd, door het leven zelf. We denken soms te zijn wie we zijn. Punt. Maar er is véél méér onaangesneden ruimte daarbuiten. Geen uitzicht zonder inzicht. Daar start impro: een plaats waar gespeeld kan worden. Er bestaat geen foute impro, alles is goed. Er wordt gestuurd en gestopt, gesterkt en aangereikt. De kracht van de impro zit tussen de deelnemers zelf.

Met behulp van onwereldse koppen, met duidelijke, pittige, overdreven karakters zeggen we dingen die we al lang niet hebben durven zeggen. We zoeken naar nuance, naar ruimte, naar openheid, brutaliteit en oprechtheid. We nemen de plaats in van gekende karakters uit onze omgeving. De irritante medewerker, de softe baas. We krijgen inzicht in onszelf, in anderen.
'Het leven is een spel.' We beloven dat je iets meeneemt dat traag maar zeker groeit.

Onze sessies Teambuilding bouwen voort op onze workshops Theater Improvisatie. Ze richten zich specifiek tot bestaande groepen, die (los van theaterervaring) in de diepte willen werken aan hun onderlinge relaties en aan het groepsbewustzijn ten opzichte van de samenleving. Vooraf wordt besproken met de organisator van elke teambuilding wat de inhoudelijke keuzes zijn: er wordt immers gewerkt met DE KOPPEN van Koppenkast. - VOOR JONGEREN EN VOLWASSENEN.